Fietsproject 2019: Amsterdam

Fietsen naar Amsterdam

wat vooraf ging…..

Ons palmares:
2x doorheen Vlaanderen
2x naar Parijs
1x naar Ameland (N-Nederland)
bekijk hier het fotoboek
en nu 2019 naar Amsterdam!
300 kilometers in drie dagen!

Wanneer en hoeveel?

Van zaterdag 27 tot dinsdag 30 april 2019
Maximum 30 deelnemers.

Prijs: afhankelijk van sponsors en fundraising-activiteiten
(wafelverkoop,spaghettidag,…)

Richtprijs 200€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jullie engagement:

-Sportief zijn
-Degelijke stads/sportfiets hebben
-Kunnen samenwerken

&

-Fietsteam én de deelnemers organiseren
wafelverkoop en spaghettidag (januari 2019)
om de prijs te drukken.

Waarom?

Al fietsend leren.
Sportief cultuur opdoen.

Recenties van enkele ouders;

“Super geslaagd initiatief. Bewonderenswaardig hoe jullie zoiets kunnen bereiken met tieners die zich op die leeftijd voor weinig kunnen motiveren. Zeker doorgaan! We hebben onze dochter lang niet zo enthousiast gezien. “
“Het was voor de kinderen en de ouders een toffe belevenis,het is goed dat ze zo een sportieve activiteit doen, Je kan fier zijn dat je dochter/zoon er aan meedoet. Wij als ouders zijn jaloers dat wij zoiets nog niet beleeft hebben.”
“Uiteraard is dit een fantastische sportieve prestatie. Ze hebben geleerd door te zetten, ook al was het zwaar. Zelfs na een zware val is zij blijven fietsen. Ze leren bij over het land en de fauna en flora. Ze leren mekaar beter kennen, ook is dat niet altijd even makkelijk.”
“Terugblik op fietstocht. Wij zijn aangenaam verrast geweest door de voorbereidingen, waarbij de leerlingen maximaal betrokken en aan het werk gezet werden. Hier werd hen werken in team en verantwoordelijkheid nemen aangeleerd. Zo was het tijdstip van vertrek snel daar en ook dat was punctueel voorbereid. Opvallend was dat iedereen zich aan het tijdsschema hield. De foto’s tijdens de “echte” fietsdagen en het telefoonverkeer ’s avond gaven aan, dat de groepsgeest en de vriendschap wel degelijk aanwezig waren. De nodige discipline werd ook aan de dag gelegd. Als ondernemer feliciteer ik de directie dat zij beschikken over deze personeelsleden. De inzet en het initiatief dat zij aan de dag gelegd hebben om deze week tot een succes te maken kan niet genoeg benadrukt worden. Zij zijn een voorbeeld voor de deelnemers, nu en in hun latere carriere (wat ze nu waarschijnlijk nog niet ten volle beseffen). Naar deze ingesteldheid ben ik constant op zoek. Door deze sportieve inspanning stel ik vast dat mijn dochter maatschappelijk, sociaal en sportief een stap gezet heeft in de juiste richting. Waarvoor dank! Tot slot kan ik u meededelen dat deze tocht gespreksonderwerp was en is in onze families, vriendenkring en zelfs in de andere Aarschotse scholen.”
“Voor mijn dochter was dit fietsproject een ervaring die haar altijd zal bijblijven. Ze heeft hier heel veel uit geleerd: functioneren binnen een groep, zich vrijwillig inzetten voor een project en alle voorbereidingen die eraan vooraf gaan, belangrijke vaardigheden die ze later nog zal kunnen gebruiken zoals doorzettingsvermogen, samenhorigheid, teamspirit, vriendschap, … Dit is een project waar ze misschien een aantal schooldagen mee heeft verloren maar waar ze in de plaats zoveel ervaring heeft opgedaan die ze nog een heel leven met zich kan meedragen. Ik vind dit een ontzettend goed initiatief en hoop dus dat jullie hier in de toekomst mee zullen doorgaan.”

Recenties van enkele deelnemers 2017

“Het was zeer leuk en ook leerrijk. We zijn meer te weten gekomen over de geschiedenis en het klimaat van Nederland. We hebben ook leren doorzetten en volhouden, leren samenwerken en met iedereen leren overweg komen.”
“Ik vond het een leuke ervaring die ik nooit ga vergeten en de twee dagen die ik gemist heb, gaan makkelijk bijgewerkt zijn.”
“Het was een heel leuke reis, ik wil nu al terug! Ik vond het fietsen echt leuk, de activiteiten en de goeie sfeer maakte het een top schoolreis Spijtig dat ik maar een keer mee kan.”
“Het was een van de tofste schoolreizen die ik heb meegemaakt, de kamers waren elk geweldig en de fauna en flora zal ik ook niet snel vergeten. Tijdens de week hebben we veel geleerd over Nederland en getraind en hebben we een andere kant van de sportleerkrachten ontdekt. We hebben duidelijk geleerd hoe leuk het kan zijn om in groep te fietsen.”

Wil jij ook zo’n ervaring beleven?

Ga Mee!!!